1. When was Beijing Huijia Private School established,How about its scale?
Answers: Beijing Huijia Private School was established in September 1993,approved bu Beiing Education Committee. It covers an area of nearly 360 mu, and is considerded to be a school of a comparatively large area, with a hill at the back and a cannal flowing by. The floor space is more than 70,000 m2 , besides classroom buildings of the primary school department and middle school department, student's dormitory dining hall, there are still information building, classroom building with electrical audio-visual aids, art building, sports center, apartment building for foreign teachers, apartment building for Chinese teachers, etc. At present, the school has an enrollment of 1200 students, divided into 12 grades, 42 classes.

2. Who is the sponsor of Huijia School?
Answers: Huijia school was set up by Mr. Wang Zhize, an outstanding entrepreneur, the president of Beijing Real Estate Company(group). Mr. Wang was born in a family of education. He has a unique viewpoint at education, thinking that education should be developed according to the law of both education itself and law of industrial business. To make an appropriate combination of the two asperts. Only by attaching importance to the effective reorganization of different resources "human nature education" can "implementing of the country by education "be realized.

3. Who is the principal?
Answers: Mr. Wang Jiajun is the principal of Huijia school, who is in charge of the overall work of the school, Mr. Wang was ever the head of Education Bureau of Haidian district of Beijing, and the principal of Beijing teachers College for advanced study of Haidian district. He is a special grade teacher, Council member of the Chinese Education Association for International Exchange. Vice Director General of Beijing Rsearch Society on Private Nurseries, Primary and Secondary Schools, and council member of National Committee of Senior High School principals.
The management system of Huijia School is a responsibility system by the principal under the guidance of the Board of Directors.

4. What kind of school is Huijia?
Answers: Huijia school is a complete boarding school which consists of primary school, junior middle school and senior middle school, with a total of 12 years of schooling.

5. What is Huijia's aim in running the school?
Answers: Huijia school takes Mr. Deng Xiaoping's instruction on education as its guideline to create Huijia own model in running the school, and its final aim is to building Huijia a modern, high quality and international school.

6. What is the school motto of Huijia school?
Answers: To be a person worthy of the Chinese.

7. How is the school spirit?
Answers: The school adhere to the principal of educating the students through excellent teaching, strict management, good service and comfortable atmosphere. All the work of the school id for the students' progress in their knowledge and moral character, thus the school was known of having good school spirit.

8. What is the training goal of Huijia school?
Answers: the goal of Huijia's education is "To be a person worthy of the Chinese", three self:" Self- respect, self-discipline and self-motivation", four shills:" speaking English, operating a computer, playing the piano, and swimming", five ability:" civilized behavior, scientific mind, good health, artistic appreciation and spirit in serving the society."

9. what are the "Four excellence school" and "Three excellence project" referred to?
Answer: The "Four excellence school" refers to "Excellent campus, excellent school spirit, excellent teaching staff and excellent study results". The "Three excellence project" refers to "creating excellent school, forging up excellent teachers and bringing up excellent students".

10.What are the four shills for the students to master at the stage of the primary school?
Answer: the four shills for the students to master are: speaking English, operating a computer, playing the piano, and swimming.
The school provides excellent conditions for the students to study English. Trying to have intensive study of English from childhood.
Computer, as a useful means for the modern society, is a compulsory for the development information industry. Through internet the student can make exchanges over a wide range of time and space.
The piano lesson is offered from the first grade of primary school, to have the students trained in artistic appreciation
Swimming is good for the students' health, there are indoor and outdoor swimming pool to ensure the students to do swimming exercise all the year round.

11.What is the serial design of Huijia education.
5 (years)
6-11(age) 1 (year) 3 (years)
12 (age)
Huijia-Australian Cooperation ``

12. What are the curriculums offered and their criteria in connection with the serial design of Huijia education?
Answers: In the curriculums offered and the contents of teaching, our practice is to lay a solid foundation in the studying of Chinese and mathematics, and at the same time put emphasis on the teaching of English and art education. The school years are divided into five sections as 5,1,3,2,1, i.e.
(1) At the stage of primary school, a 5+1 system is implemented.
It will take five years to finish the 6-year course of the general primary school, and then in the sixth year, there will be intensive English study for a year. For Grade 1,2,3, in the morning there are mainly Chinese and mathematics lessons given by Chinese teachers. In the sixth year, part of the students take intensive English study in the country, and part of the students are sent to Huijia overseas training center in Los angles for having 10 months of intensive English study.
(2) The 3-year junior middle school
From Grade 7, Huija junior middle school will be divided into overseas junior middle school and general middle school. In the overseas junior middle school, the lessons will be given in both Chinese and English, and most of the lessons are given in English. The purpose is to accomplish the teaching task of the junior middle school with high quality, and at the same time to have the students improve their English to an extent of fluency. The general junior middle school will offer the normally stipulated curriculums.
(3). At the stage of high school, a 2+1 system is implemented
At the stage of high school, in addition to general high school, there are still IB diploma classes and overseas class of high school to cater to the need of international education.
For the overseas high school, the students take the high school course for 1 or 2 years, If qualified, they will go to Canada, Australia and Britain to study there for 1 or 2 years. After graduation and getting the diploma of the local high school, they will have opportunities to be admitted to the university or preparatory courses of universities.
For the general high school, the teaching contents and process will be strictly arranged according to the requirements of the national teaching syllabus and the unified and college entrance examinations

13.What is the IB diploma?
IB diploma is awarded by International Baccalaureate Organization (IBO). IBO is an international institution recognized by UNESCO. The high school students take the IB courses for 3 years. The first year is actually a preparatory course. The aim is to train the students' the ability in English listening comprehension and writing. In the second and third year, the students take the IB diploma program. Through unified examinations set by IBO, the students can be awarded IB diploma, according to the requirement of the examination results, IB diploma has been recognized by nearly a thousand universities around the world, the students can apply for admission to corresponding universities with evidence of their credit obtained in the IB curriculums, including world famous universities as Oxford and Harvard. Huijia school was approved by the IBO to offer IB program, and it is the only IB school in the country that is permitted to enroll Chinese students. This is a new way to study abroad for high school students who wish to have advanced study in overseas universities.

14. How are the conditions of qualified teachers.
Answers: Now Huijia has 160 primary and middle school teachers, which is composed of veteran, middle-aged and young teachers, with the excellent teachers form Biejing ad the backbone of the teaching staff, and most of the teachers are special grade teachers and senior grade teachers. The ratio of teachers to the students is 1:10. The composition of the teachers staff has optimized and reasonably flowing, and at the some time maintained relatively stable.

15.How is the condition of artistic education of Huijia school?
Answers: Artistic education is an important content in training high quality students. The school attaches importance to artistic education. There are three classes of piano, one class of vocal music, one class of dance, two class of fire arts and one class of calligraphy in a week. In addition there are still a score of various interest group of extra-curricular activities. To give each of the students opportunities in learning arts, the interest group is in small size, and the teacher gives lessons in person to every single student.

16.How many students in a class in Huija school?
Answers: The lessons are given in smaller class in Huijia school. There are less than 30 students in general, and there are 20 students in English class. Giving lessons in smaller class does not mean the number of students is smaller, it is mainly for the convenience of exchange between teachers and students and tutoring.

17. What is the tutorial system in Huijia school?
Answers: Tutorial system is to appoint a special teacher to give lessons, instructions to the students, implementing the principle of teaching students according to their aptitude.

18. Is it possible for the excellent students to ship a grade of be awarded a scholarship?
Answers: The excellent students in Huijia school can ship a grade, and every year the school awards three levels of gold, silver and bronze prizes to the students who are developed in an all-round way in morality, intelligence and physique.

19. What is the condition of the equipment in the classroom?
Answers: The classroom is equipped with air-conditioner, close-circuit TV set, and bookcases, etc. The class illumination is up to the state standard that is good for the protection of the student's eyesight.

20. What is the condition of the accommodation of the school?
Answers: There are 5 students' dormitory buildings in the school, three of which are primary school dormitories, including 26 units in all, and each unit has eight bedrooms with three beds in it, and a living-room. The rooms are arranged clean and tidy. The children are taken good care of by the nurturing teachers, who are intimately called "Huijiia's house mother " by the pupils. The daily life in the dormitory unit is like a big family. The students learn to keep the room neat and tidy by themselves and friendly get along with each other. The model is called" warm house" management.
In the middle school dormitory, four students shares a room, with a toilet and a bathroom, all equipped with air conditioner. The nurturing teachers take well care of the students' daily life.

21.How are the condition of the student diet?
Answers: A nutritious boarding system is implemented for the 1-8-grade students. There are 3 meals and 3 snacks a day. The 3 meals are arranged in scientific need of nutrition. The three snacks include fresh milk, fruits and pastry. The expert from Beijing Institute of pediatrics regularly gives instructions about the contents of children's diet.

22.Does it affect the health for the children to stay in school for a long time?
Answers: No, it doesn't. In addition to classrooms Huijia school has adequate facilities for the students to do various activities, such as, sports ground, swimming pool, art building, library, etc. After classes the students can do different kinds of extracurricular activities, and they are taken good care of by the nurturing teachers, health care doctors and nutritionists. Huijia's campus is beautiful and comfortable for the students to live in and study. The dormitory is full of warm atmosphere. Therefore, the environment is suitable for the students' growing up healthily.

23.Where should the parents collect the children on weekend?
Answers" On Friday afternoon, at 4:00 P.M the student will be sent to different spots of the urban area of the city by school bus, and on Sunday 7:00 P.M, the school bus will be waiting at the same spots to pick up the students to come back to school. For the specific location of the bus route and stop, please see "School bus routes, stops and numbers". The parents should collect their children at the stipulated stop with special cards.

24.Has the school insured students against accidents or illness?
Answers: The school has taken out" insurance on accidents of primary and middle school students". The cost of medical care should be paid by the parents by means of medication card to settle accounts.